Summa sidvisningar

onsdag 24 juni 2015

Sommarpasta med parmaskinka och ärtor...

Ingredienser
300 g tagliatelle (själv använde jag fjärilsmakaroner)
2 msk olivolja
300 g frysta ärtor
2 klyftor vitlök, finhackad
2 dl crème fraiche 
salt, svart peppar
200 g skivad parmaskinka, skuren i strimlor
1 citron, skal och pressad
Färsk mynta till dekoration

Gör så här
1. Koka pastan enl anvisning på paketet
2. Under de sista minuterna av koktiden, tillsätt ärtorna så att de mjuknar.
Häll av vattnet när det har kokat klart.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme, tillsätt vitlöken och fräs försiktigt under 1 min.
4. Tillsätt crème fraiche, citronskal, en stor nypa salt och svart peppar och blanda ihop.
5. Avsluta med parmaskinkan och den kokta pastan, vänd ihop allt.
Servera varje portion med några droppar pressad citron och garnera med mynta.

SMAKLIG MÅLTID!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar