Dagens middag blev en gratäng, gjord från ett helt nytt recept.
Ingredienser
250 g pasta
400 g blandfärs
margarin
salt
peppar
1 st gul lök
1 st paprika
2 st vitlöksklyftor
2 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
0,5 tsk malen kanel
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
salt
peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan
2, Hacka löken och dela paprikan i mindre bitar. Bryn tillsammans med färsen i margarin i en gryta. Salta och peppra.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpurén och kanel. Låt det puttra några minuter.
4. Lägg den kokta pastan i en ugnsform. Bred ut köttfärsröran över.
Blanda crème fraiche, riven ost, salt och peppar. Bred blandningen ovanpå.
5. Gratinera i 15-20 min tills osttäcket har fått lagom med färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar