Summa sidvisningar

lördag 6 oktober 2012

Äppelkaka......

......med doft av kardemumma....





Har provat på att baka denna underbara äppelkaka och tycker den är värd att dela med sej av....supergod!!!!

. Ca 24 bitar
25 g jäst
2 dl mjölk, rumstemp
1 krm salt
1 krm stött kardemumma
1/2 dl socker
1 äggula
5-6 dl mjöl
50 g margarin, rumstemp

. Fyllning
1 dl marsankräm av kokmarsanpulver
50 g margarin, rumstemp
1 dl råsocker
2 krm stött kardemumma
3/4 dl kokosflingor
ca 2 äpplen

. Till pensling och garnering
1 ägg
ev florsocker

. Ugn 200 *

Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en bunke. 
Tillsätt mjölk och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, kardemumma, socker och äggulan.
2. Ta det mesta av mjölet. 
Klicka i det riktigt mjuka margarinet under omrörning.
Häll i mer mjöl, spara dock lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig  och blank.
Låt jäsa under duk ca 1 1/2 tim.
3. Fyllning
Gör marsankrämen enl anvisning på paketet, låt svalna.
Rör samman margarin, råsocker, kardemumma och kokosflingor.
4. Platta ut degen i en långpanna, 25x35 cm, med bakpapper.
Låt jäsa under duk ca 30 min.
5. Gör gropar i degen.
Spritsa eller klicka i lite marsankräm i hålen.
Lägg i en klick kokosfyllning ovanpå.
Skala och skär äpplena i skivor, tunna.
Stick ner äppelbitarna lite här och där i kakan.
Låt jäsa ytterligare 5-10 min.
Pensla med lätt uppvispat ägg.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min.
Pudra ev med florsocker precis innan servering.

Ät och njut!!!!!

  
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar